tirsdag 9. september 2008

Grillfest på postkontoret

Mannen og kvinnen skrider over gaten mot postkontoret. Brad åpner døren for Angelina og hun går inn. De smiler forelsket. Alle kan se hvor tiltrukket de er av hverandre. Det formelig stråler av dem. Hvert eneste lille blikk hver av dem sender den andre er fylt av kåthet og forventning.

Det er en tidlig, varm ettermiddag og masse folk i lokalet og lang kø foran kassen. Folk er gjerne lett irritable og det blir lett knuffing og stygge blikk hvis det er tvil om plassen i køen. Til og med i de kassene med nummerlapper blir det fort et kappløp mot mannen eller kvinnen bak skranken. I en bemerkelsesverdig fremvisning av kraft dytter en kvinne bort en svær gusse og skriker rasende til han.

Brad og Angelina smiler til hverandre. Noen blir veldig irritert.

Det er varmt og fuktig og fulgt av folk som svetter og lukter og puster og peser. Hele stedet minner mer om en sardinboks enn et postkontor. Det bryter ut mer ufred i køen, noe som resulterer i enda mer knuffing og irritasjon i alle køene. Folk ser stadig på klokken og på lappen de holder i hendene.

- Jeg står parkert, sier en mann nervøst og ampert, - og jeg puttet bare på noen få mynter. Jeg må få komme først til.

Hånlig latter avbryter han før han er riktig ferdig.

- Du er en idiot, sier en annen mann. – Jeg fylte opp parkometeret, men har det fortsatt travelt.

Andre nikker og gir sitt svært så verbale samtykke.

Det blir stille på et vis. Folk ser mismodig fremover, mot kassen langt vekke.

- Sulten? Spør Brad Angelina.

- Ikke ennå, svarer hun forventningsfullt. – Jeg tror vi har beregnet det glimrende.

De to åpner de store veskene de bærer på og drar opp to store maskinpistoler. Uten noen innledning eller nøling begynner de å plaffe løs på kunder og ansatte i lokalet. Blodet flyter og kjøttstykkene flyr gjennom luften. Skriker fyller rommet. Plutselig er køen snudd helt rundt og folk setter kursen mot utgangen i full panikk, men den går ikke stort raskere motsatt vei. Det hele ender i et gigantisk blodbad der det er glatt på gulvet og dampende lik ligger i hauger. Bare noen få aldeles vettskremte mennesker kommer seg utenfor. De løper rett ut i gaten og blir kjørt ned av glupske raserkjører i sommervarmen.

Det blir stille, skikkelig stille. Bare lyden av dødsralling dør sakte ut. Brad drar fram en svært slaktekniv og begynner å sløye de nærmeste likene. Angelina begynner å knuse møbler og bygger et stort bål midt på gulvet. Hun putter avispapir innunder veden på strategiske steder og tenner så på. I løpet av kort tid har hun laget et stort og fint bål. Brad tar to store kjøttstykker og setter dem på spissen av grillspydene og gir det ene til Angelina. De to setter seg ned på gulvet og begynner å grille. Grilling har blitt stadig mer populært i det siste og de har lenge hatt lyst til å prøve sporten. Angelina finner fram vinen og fyller i glassene. De skåler og drikker og kysser hverandre i hete omfavnelser.

Brad får et ekstatisk uttrykk i ansiktet da han prøvende tar en første bit av det grillede kjøttet.

- Ah, hvilken vidunderlig smak. Jeg elsker simpelthen smaken av bly i maten om ettermiddagen.

De tar seg god tid og nyter måltidet.

- Hvilken farge, hvilken fylde, smatter Angelina etter å ha tatt en stor slurk av rødvinen.

De sitter der en stund etter at det velsmakende måltidet er avsluttet, lar maten synke og bli fortært. Så kikker de på hverandre med et fornøyd smil, reiser seg, samler sammen utstyret sitt og putter det tilbake i bagene, og forlater plystrende postkontoret.

- Vi bør kanskje skaffe oss en fryseboks, kjære, sier Brad lettere filosofisk. – Ikke misforstå meg; fersk kjøtt er så absolutt å foretrekke, men det er ikke hver dag vi har anledning til å spise ute.

- Og det er dyrt å måtte rense klærne hver gang, nikker hun forståelsesfullt, - men det er verdt det!

Hun kaster et forelsket blikk på han og de klemmer hverandre igjen, og slikker blod av hverandres blussende ansikter. Så setter de seg inn i bilen og kjørere av gårde. Det knekker i bein idet de kjører over et lik eller tre.

Det er en sen, varm ettermiddag i en stille, stille og fredelig, fredelig gate.

Ingen kommentarer: